DigimonTR Forum
Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Images10
DigimonTR Forum
Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Images10

DigimonTR Forum

Digimon TR - Türkiye'nin En BÜYÜK Digimon Forumu

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!

+14
Mehmon
slant
taichi kamiya
Mototuku
Erginksk
legend009_009
iron_boy
LordReal
SonerESC
BlackWargreymon
Akherousia
Akbar
nexttonext
MERT12
18 posters
Sayfaya git : 1, 2  Sonraki
YazarMesaj
MERT12
Digital Dünya Sahibi
Digital Dünya Sahibi
MERT12

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2437
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 07/04/09
Nereden Nereden : Digital Dünyadan

Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Empty
MesajKonu: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 11:59

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
RTÜK tarafından yasaklanarak yayından kaldırılan Pokemon'a benzeyen Digimon, ebeveynlerin tepkisini çekti. RTÜK'ü arayan vatandaşlar, üzücü olaylar yaşanmadan Digimon'un da kaldırılmasını istedi.
Pokemon adlı çizgi filmin yasaklanmasının ardından ebeveynler, Kanal D'de yayınlanan Digimon adlı çizgi filmden de şikayet etmeye başladılar. RTÜK'ün telefonla şikayet hattı Alo-RTÜK 178'e Digimon ile ilgili çok sayıda şikayet geldi. RTÜK'ün Digimon ile ilgili rapor hazırlanmasını istediği ve bu çizgi filmin de yasaklanmasını isteyebileceği belirtiliyor.
ATV'de yayınlanan Pokemon anne-babaların tepkisine neden olmuştu. Hatırlanacağı gibi, kendilerini çizgi filmdeki kahramanların yerine koyan bazı çocuklar apartmanlardan uçmaya kalkarak ağır şekilde yaralanmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler ve Sağlık Bakanlığı'nın hazırldığı rapor üzerine RTÜK, ATV'ye Pokemon ile ilgili ceza vermiş, ATV de bu çizgi filmi yayından kaldırmak zorunda kalmıştı.
Digimon Pokemon'dan farksız
Kanal D'de yayınlanan Digimon'un da Pokemon'dan farksız olmadığı belirtiliyor. Alo-RTÜK 178'i arayan vatandaşlar Pokemon'un benzeri olan Digimon'un üzücü olaylara neden olmadan yayından kaldırılmasını istiyor. Alo-RTÜK hattını arayan vatandaşlar, "Pokemon gibi şiddet içeren bu filmin yayınlanmasını istemiyorum", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı olan bu çizgi filmi kaygı ve endişe ile izledim", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı buluyorum", "Pokemon kadar şiddet içeren bu çizgi film yayından kaldırılsın" gibi mesajlar bıraktılar. Alo-RTÜK hattını arayan bir çocuk ise "Ben okuldayken başlıyor. İzleyemiyorum. Ben evdeyken yayınlansın" şeklinde mesaj bıraktı. RTÜK'ün, Digimon ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan isteyeceği görüşün neticesine göre, bu çizgi filmin de yayından kaldırılmasını isteyebileceği belirtiliyor.

Gazeteden ARŞİV Haber Wink (2003-2004)

Ben bu vatandaşları döverim ya Very Happy
https://digimontr.yetkinforum.com
nexttonext
Digimon Eğitmeni
Digimon Eğitmeni
nexttonext

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 262
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/08/09
Yaş Yaş : 32
Nereden Nereden : İzmir

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 12:26

^^ üzücü bir vaka bende ufaktım ozamanlar ama hiç uçma girişiminde bulunmadım
Akbar
Digimon Eğitmeni
Digimon Eğitmeni
Akbar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 504
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 24/07/09
Yaş Yaş : 31
Nereden Nereden : Azerbaycan

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 12:31

hmm bilmiyordum saol
http://www.google.az
Akherousia
Digimon Eğitmeni
Digimon Eğitmeni
Akherousia

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2158
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/07/09

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 16:25

Aynen çoğumuz ufaktı, ben o zamanlar ne bir yerden atladım ne de birine saldırdım. Başkasının çocuğu dengesizse biz ne yapalım, sahip çıkın o zaman çocuğunuza. Very Happy
BlackWargreymon
Usta Digimon Eğitmeni
Usta Digimon Eğitmeni
BlackWargreymon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3036
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/06/09
Yaş Yaş : 26
Nereden Nereden : Dark Area

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 16:43

Ne mantıksız bir milletimiz var.Çocuğuna izletme kardeşim napıyım!
http://digimontr.forumotion.com/
MERT12
Digital Dünya Sahibi
Digital Dünya Sahibi
MERT12

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 19:24

Aynen ya izleyenler var şu çocuklar dengesiz ya şu bilinçsiz vatandaşları hiç sevmiyorum bilinçli olarak kendisini görenleri :xD:
Akbar
Digimon Eğitmeni
Digimon Eğitmeni
Akbar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 504
Yaş Yaş : 31
Nereden Nereden : Azerbaycan

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeC.tesi 22 Ağus. 2009, 19:31

Hem bu cizgi film ayıp falan degilki yasaklasinlar!!!
http://www.google.az
SonerESC
Rookie(Çocuk Seviye)
Rookie(Çocuk Seviye)
SonerESC

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 78
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 15/08/09

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePaz 23 Ağus. 2009, 09:04

bi kaç artık Kötü Söz kullandım desem olmıcak çocuk yüzünden biz izleyemiyoz o zaman bize digimonun türkçe dublaj cd lerini versinler bz kendimiz izleyelim Very Happy
LordReal
Uploader
Uploader
LordReal

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 97
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 09/08/09

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePaz 23 Ağus. 2009, 09:16

Biz de küçükken izlerdik ama hiç öyle balkondan atlamayı zıplamayı düşünmedik.Bunlar çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmeyen, yeterli eğitimi vermeyen velilerden kaynaklanıyor.Kendilerini suçlamıyolar da ''tehlikeli bu çizgifilm, hemen yayından kaldırılsın'' diye televizyonu suçluyolar hemen.Malesef çok bilinçsiz bir toplumuz.

Ayrıca 1999'dan 2005'e kadar yayınlandı o zamana kadar akılları nerdeydi anlamıyorum ben bu insanları Very Happy
MERT12
Digital Dünya Sahibi
Digital Dünya Sahibi
MERT12

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePaz 23 Ağus. 2009, 09:20

Aynen pokemon yasakalndı buda yasaklansın hesabı yaptılar...!!!!
iron_boy
Özel Digimon
Özel Digimon
iron_boy

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 147
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 11/08/09

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePaz 23 Ağus. 2009, 14:26

Of oof kurunun yanında yaşda yanıyo işte. Hatırlıyorum o hadiseyi.
Zeka seviyesi bilmem kaç kızın biri çıkmış: "Pikachu gibi kanatlarımı çırptım, çırptım, uçtum." demişti. Deli olmuştum bu olaya. İyi de kardeşim Pikachu uçamuyoki...Smile Very Happy
O zamanlar tabi akıllı işaretler yoktu. Şimdi olsa 13+ şiddet ve korku.... Very Happy

En son iron_boy tarafından Ptsi 24 Ağus. 2009, 15:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
BlackWargreymon
Usta Digimon Eğitmeni
Usta Digimon Eğitmeni
BlackWargreymon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 3036
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 18/06/09
Yaş Yaş : 26
Nereden Nereden : Dark Area

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePaz 23 Ağus. 2009, 15:03

Evet görünce bende deli oldum.Pikachuyla uçmak ne alaka?
http://digimontr.forumotion.com/
legend009_009
Baby(Bebek Seviyesi)
Baby(Bebek Seviyesi)
legend009_009

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 31
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 02/02/10
Yaş Yaş : 29
Nereden Nereden : Antakya

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeCuma 03 Eyl. 2010, 01:06

bilinçsiz bencil ukala insanlar ya kendilerini düşünüyolar arkadaşlar şu anda digimon u izleyemiyorsak onların yüzünden...
Erginksk
Profesyonel Digimoncu
Profesyonel Digimoncu

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 2298
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 26/08/10
Yaş Yaş : 27

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeCuma 03 Eyl. 2010, 05:01

bi küfür etmek istiyorum ama kurallara aykırı bu ne ya sen çocuğuna sahip çıkamıyosan biz napalım en sevdiğim çizgifilmdi o Sad
Mototuku
Mega(Son Seviye)
Mega(Son Seviye)
Mototuku

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 866
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 20/09/09
Nereden Nereden : Demon's Castle

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeÇarş. 08 Eyl. 2010, 11:44

Ya televizyonlarda ne şiddetli çizgifilmler var yaa! Hadi Ben 10 da kaldırılsın, maşallah o ve onun gibi birçok çizgifilm digimondan daha çok şiddet içeriyor. Millet birbirini fırlatıyor, kesiyor, parçalıyor ama hala yayınlanıyor. Biri ben pulkanatım deyip balkondan atlasa ne olur acaba?
http://digiblast.tr.gg/
Erginksk
Profesyonel Digimoncu
Profesyonel Digimoncu

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeÇarş. 08 Eyl. 2010, 12:07

walla ya bu ne ya bide oyuncakları satılıyo saati falan çocuk saatle uzaylıya dönüştüğünü sanıp bişey yapsa nolcak allahım ya hem zaten saçma bişi hiç güzel değil
taichi kamiya
Rookie(Çocuk Seviye)
Rookie(Çocuk Seviye)
taichi kamiya

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 105
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 26/09/10
Nereden Nereden : DİGİ WORLD / İSTANBUL

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePtsi 27 Eyl. 2010, 21:33

bide bakuganmı ne o var
slant
Champion(Yetişkinlik Seviyesi)
Champion(Yetişkinlik Seviyesi)
slant

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 270
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 05/09/10
Yaş Yaş : 34
Nereden Nereden : adana

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 00:01

olaya CocuĞun Psikolojisi bozuluyor Şiddet içeriyor hemen kaldıralım diye bakiliyor(Saçma)...
Erginksk
Profesyonel Digimoncu
Profesyonel Digimoncu

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 12:16

ewet yani allah aşkına digimon kaldırılıyosa şiddet içeriyo diye ailelerin cartton network'e saldırması lazım ben 10 için hadi bakugan'da kesme biçme yok ya ben 10'de ne tür psikopatlık ararsan var Very Happy
Mehmon
Mega(Son Seviye)
Mega(Son Seviye)
Mehmon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 753
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş Yaş : 25
Nereden Nereden : Digital Dünya'dan!

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 16:45

Resmen! Hala yayınlanıyor olsaydı ben onu ilk defa ya da her neyse bebeklikten beri izleyecektim. Keşke yayınlansaaaaa!!! Smile Neden Pikachu' da örneğin Spearow değil!!! Very Happy
MeTaLGaRuRuMoN
Profesyonel Digimoncu
Profesyonel Digimoncu
MeTaLGaRuRuMoN

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 4000
Yaş Yaş : 29
Nereden Nereden : Denizli

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 16:59

yasaklamak için bahane arıyorlar sadece (digimon ve pokemon) ama ben10 gibi şeyler hala niye yasaklanmıyor anlamış değilim
Mehmon
Mega(Son Seviye)
Mega(Son Seviye)
Mehmon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 753
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 30/08/09
Yaş Yaş : 25
Nereden Nereden : Digital Dünya'dan!

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 17:14

Katılıyorum!
guilmon
Çevirmen
Çevirmen
guilmon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 762
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 07/07/10
Nereden Nereden : mardin

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimeSalı 28 Eyl. 2010, 18:17

vay arkadaş bizde 4.000 kişi topluyak aileleri şikayet edek digimonu yayınlatalım ailelerde kodesi boylasın çolu çocuğa sahip çıkmıyon biz nepak allah allah .rtükü boşuna rahsız ediyonuz hadi yallah kodes.SmileSmileSmile üstellik pokemonu yayından kaldırıyoruz dediler tekrar yayınladılar ne zihniyetir kardeş.Ohele ben 10 saçKötü Söz kullandımığı offf.bide bakugan . Bunlar hakaten yayından niye kalkmıyo.adamlar yüzünden 1 ton animeyi kaçırdık
Erginksk
Profesyonel Digimoncu
Profesyonel Digimoncu

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePerş. 30 Eyl. 2010, 12:22

guilmon abi sakin ya ne içtin sen küfürü basçan nerdeyse haklısın ama sakin Very Happy
guilmon
Çevirmen
Çevirmen
guilmon

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 762
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 07/07/10
Nereden Nereden : mardin

MesajKonu: Geri: Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!   Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!! Icon_minitimePerş. 30 Eyl. 2010, 17:42

valah çok kızdık kardeşSmile ne yapak neyse

Digimonun Yasaklama Sebebi İşte Bu! Bakın !!!
1 sayfadaki 2 sayfasıSayfaya git : 1, 2  Sonraki
 Similar topics
-
» ESAS ŞUNLARA BAKIN Bİ DOĞAYA BAKIN!!!(Beğeğnenler ve kullananlar lütfen +rep...)
» Digimonun türkçe bölümleri için
» Digimonun En iyi Sitesi ise Neden Reklamdan Geçilmez?
» LÜTFEN BAKIN!!!!!(Söyleyene +rep!)
» Sezonlar hakkında bir bakın