[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] RTÜK tarafından yasaklanarak yayından kaldırılan Pokemon'a benzeyen Digimon, ebeveynlerin tepkisini çekti. RTÜK'ü arayan vatandaşlar, üzücü olaylar yaşanmadan Digimon'un da kaldırılmasını istedi. Pokemon adlı çizgi filmin yasaklanmasının ardından ebeveynler, Kanal D'de yayınlanan Digimon adlı çizgi filmden de şikayet etmeye başladılar. RTÜK'ün telefonla şikayet hattı Alo-RTÜK 178'e Digimon ile ilgili çok sayıda şikayet geldi. RTÜK'ün Digimon ile ilgili rapor hazırlanmasını istediği ve bu çizgi filmin de yasaklanmasını isteyebileceği belirtiliyor. ATV'de yayınlanan Pokemon anne-babaların tepkisine neden olmuştu. Hatırlanacağı gibi, kendilerini çizgi filmdeki kahramanların yerine koyan bazı çocuklar apartmanlardan uçmaya kalkarak ağır şekilde yaralanmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler ve Sağlık Bakanlığı'nın hazırldığı rapor üzerine RTÜK, ATV'ye Pokemon ile ilgili ceza vermiş, ATV de bu çizgi filmi yayından kaldırmak zorunda kalmıştı. Digimon Pokemon'dan farksız Kanal D'de yayınlanan Digimon'un da Pokemon'dan farksız olmadığı belirtiliyor. Alo-RTÜK 178'i arayan vatandaşlar Pokemon'un benzeri olan Digimon'un üzücü olaylara neden olmadan yayından kaldırılmasını istiyor. Alo-RTÜK hattını arayan vatandaşlar, "Pokemon gibi şiddet içeren bu filmin yayınlanmasını istemiyorum", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı olan bu çizgi filmi kaygı ve endişe ile izledim", "Çocuk gelişimi açısından sakıncalı buluyorum", "Pokemon kadar şiddet içeren bu çizgi film yayından kaldırılsın" gibi mesajlar bıraktılar. Alo-RTÜK hattını arayan bir çocuk ise "Ben okuldayken başlıyor. İzleyemiyorum. Ben evdeyken yayınlansın" şeklinde mesaj bıraktı. RTÜK'ün, Digimon ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan isteyeceği görüşün neticesine göre, bu çizgi filmin de yayından kaldırılmasını isteyebileceği belirtiliyor.
Gazeteden ARŞİV Haber (2003-2004)
Ben bu vatandaşları döverim ya
nexttonext Digimon Eğitmeni
Mesaj Sayısı : 262 Kayıt tarihi : 09/08/09 Yaş : 32 Nereden : İzmir
Aynen çoğumuz ufaktı, ben o zamanlar ne bir yerden atladım ne de birine saldırdım. Başkasının çocuğu dengesizse biz ne yapalım, sahip çıkın o zaman çocuğunuza.
bi kaç artık Kötü Söz kullandım desem olmıcak çocuk yüzünden biz izleyemiyoz o zaman bize digimonun türkçe dublaj cd lerini versinler bz kendimiz izleyelim
Biz de küçükken izlerdik ama hiç öyle balkondan atlamayı zıplamayı düşünmedik.Bunlar çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirmeyen, yeterli eğitimi vermeyen velilerden kaynaklanıyor.Kendilerini suçlamıyolar da ''tehlikeli bu çizgifilm, hemen yayından kaldırılsın'' diye televizyonu suçluyolar hemen.Malesef çok bilinçsiz bir toplumuz.
Ayrıca 1999'dan 2005'e kadar yayınlandı o zamana kadar akılları nerdeydi anlamıyorum ben bu insanları
MERT12 Digital Dünya Sahibi
Mesaj Sayısı : 2437 Kayıt tarihi : 07/04/09 Nereden : Digital Dünyadan
Of oof kurunun yanında yaşda yanıyo işte. Hatırlıyorum o hadiseyi. Zeka seviyesi bilmem kaç kızın biri çıkmış: "Pikachu gibi kanatlarımı çırptım, çırptım, uçtum." demişti. Deli olmuştum bu olaya. İyi de kardeşim Pikachu uçamuyoki... O zamanlar tabi akıllı işaretler yoktu. Şimdi olsa 13+ şiddet ve korku....
En son iron_boy tarafından Ptsi 24 Ağus. 2009, 15:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Ya televizyonlarda ne şiddetli çizgifilmler var yaa! Hadi Ben 10 da kaldırılsın, maşallah o ve onun gibi birçok çizgifilm digimondan daha çok şiddet içeriyor. Millet birbirini fırlatıyor, kesiyor, parçalıyor ama hala yayınlanıyor. Biri ben pulkanatım deyip balkondan atlasa ne olur acaba?
Erginksk Profesyonel Digimoncu
walla ya bu ne ya bide oyuncakları satılıyo saati falan çocuk saatle uzaylıya dönüştüğünü sanıp bişey yapsa nolcak allahım ya hem zaten saçma bişi hiç güzel değil
taichi kamiya Rookie(Çocuk Seviye)
Mesaj Sayısı : 105 Kayıt tarihi : 26/09/10 Yaş : 32 Nereden : DİGİ WORLD / İSTANBUL
ewet yani allah aşkına digimon kaldırılıyosa şiddet içeriyo diye ailelerin cartton network'e saldırması lazım ben 10 için hadi bakugan'da kesme biçme yok ya ben 10'de ne tür psikopatlık ararsan var
Mehmon Mega(Son Seviye)
Mesaj Sayısı : 753 Kayıt tarihi : 30/08/09 Yaş : 25 Nereden : Digital Dünya'dan!
Resmen! Hala yayınlanıyor olsaydı ben onu ilk defa ya da her neyse bebeklikten beri izleyecektim. Keşke yayınlansaaaaa!!! Neden Pikachu' da örneğin Spearow değil!!!
MeTaLGaRuRuMoN Profesyonel Digimoncu
Mesaj Sayısı : 4000 Kayıt tarihi : 24/07/09 Yaş : 29 Nereden : Denizli
vay arkadaş bizde 4.000 kişi topluyak aileleri şikayet edek digimonu yayınlatalım ailelerde kodesi boylasın çolu çocuğa sahip çıkmıyon biz nepak allah allah .rtükü boşuna rahsız ediyonuz hadi yallah kodes. üstellik pokemonu yayından kaldırıyoruz dediler tekrar yayınladılar ne zihniyetir kardeş.Ohele ben 10 saçKötü Söz kullandımığı offf.bide bakugan . Bunlar hakaten yayından niye kalkmıyo.adamlar yüzünden 1 ton animeyi kaçırdık
Erginksk Profesyonel Digimoncu