MERHABA ARKADAŞLAR,
BANA GEÇENLERDE TELEFONUMA ŞÖYLE BİR MESAJ GELDİ:
''Değerli abonemiz Seda Sayan'ın Pepsi Yaşatır Seni bayrama özel kampanyasından 100 Bin ve 10 Bin TL ödül ikramiyesinde hattınız 3.cü çıktı 10 Bin TL ödül ikramiyesi kazanmıştır bilgi ve işlem merkezi için 0534 631 41 91 Pepsi Danışma Hattını arayınız''
Önce acaba mı? , diye inanamaya başlamıştım ama sonra içime bir şüphe düştü çünki, bu tür durumlarda sizi mesajla değil genelde mektupla haberdar ederler ve onları aramak yerine notere gidilerek bu işlem yapalır ayrıca DANIŞMA HATLARI 0530' lu HATLAR DEĞİLDİR. Bugün bu numaranın kime ait olduğunu öğrenmek için bir mesaj attım ve sorgulama sonucun da hattın ''Svetlana Gnuskina'' isimli birine yani ŞAHSA ait olduğunu öğrendim.
Ayrıca internette araştırma yaptım ve bir forum sitesinde bunun bir dolandırıcılık şebekesi olduğu ve aylardır (kampanya biteli aylar geçse de ) farklı hatlarla binlerce kişiye mesaj atıldığı, ve bir çok kişiden bu yolla kontör şifresi istediklerini ve kontörlerini gasp ederek insanları dolandırdıkları yazıyor, GERÇEKTENDE ÖYLE.
UZUN LAFIN KISASI LÜTFEN BU TÜR ADİ VE KARAKTERSİZ İNSANLARA KANMAYIN VE BÖYLE BİR MESAJIN BENZERİ VEYA AYNISI SİZE GELİRSE, OKUDUKTAN SONRA SİLİP KALEYE ALMAYIN EĞER SİZİ RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDERLERSE DE SAVCILIĞA VS SUÇ DUYURSUNDA BULUNMANIZDA FAYDA VAR LAKİN ÜLKEMİZDE YASALAR BU TÜR KONULARDA YETERİNCE CAYDIRICI OLMADIĞI İÇİN BU TÜR İNSANLAR AZ YATIP ÇIKTIKLARINDAN İŞLEDİKLERİ ŞUÇA DEVAM EDİYORLAR MAALESEF
EVET ARKADAŞALR BENDEN DEMESİ LÜTFEN BU TÜR İNSANLARA KANMAYIN