Sanırım böyle bir başlık açmak izleyen ya da izleyecek kişiler için uygun olsa gerek. Canlı kanlı yeni sezonu tartışır ileride olabilecek şeyler hakkında tahmin yaparız filan. Ben bir ilk bölümü yorumlayayım.
Yeni sezon çizimleri tahmin ettiğim üzere üç boyut ağırlıklı yapılmış. Buna rağmen animasyon kalitesi bayağa yüksek. Garurumon, Agumon, Angemon gibi eski tanıdık Digimonları yeni animasyon kalitesiyle izlemek biraz farklı olacaktır. Ama yinede insan o elle çizimi aryıor yahu. Onun havası çok farklıydı.
Konuya gelirsek. Daha ilk bölüm olmasına rağmen atraksyonu yüksek bir bölümdü. Açıkçası ben bu kadar hareket beklemiyordum. Olaylar sanki çok çabuk gelişti. Çocuklar daha Digimon dünyasına adım atar atmaz karşılarına Mammon ve adını bilmediğim Digimonlardan oluşan ordu çıktı. Liderleri ise MachLeomon'du. Ardından Shoutmon ile Ballistamon sahneye çıktı ve Shoutmon, ondan beklemediğim bir şekilde önündeki herkesi duman etti. O seviyesine rağmen Taiki'nin olaya hemen ısınmasına ayrıca taktım. Kendisi bir ara o kadar gaza geldi ki sayesinde daha ilk bölümden Shoutmon X2 görmüş olduk. MachLeomon da yanındaki Digimonların verilerini alıp kendini daha da geliştirdi ama fayda etmedi pek tabii. Neredeyse ölecektide Lider Virüs Digimon MachLeomon'u yanına çekti. Bölüm sonlarına doğru ise, 4 tane Virüs Digimon vardı ve büyük ihtimal bunlar hikayemizdeki ''ana kötü digimonlar'' Beğenmediğim kısımlar ise, Digimon Analizi'nin olmaması! Ayıpladım valla. Digimon çıkıyor altında sadece adı yazıyor. Nerede bizim ilk iki sezondaki analiz? Şu Digivice'ında Taiki ile konuşması bir acayip olmuş. Neyse, ilk bölüm için bu kadar yorum yeter. Sizi bir kaç resimle başbaşa bırakayım.
Süper bir bölümdü.Gördüğüm en iyi başlangıçlardan biriydi diyebilirim.Fakat birşey garibime gitti.Diğer sezonlara ait ana digimonlar vardı başında ve reklam arasında, Agumon, Garurumon, Veemon ve Guilmon vardı.
.Bölümde Lilymon'u gösterdi bir ara.2.Bölümde de göreceğiz kendisini.Ayrıca yeni Greymon eskisine göre çok daha iyi bence
Evet o arada eski Digimonları görmek bayağa hoş oldu. İleriki bölümlerde onlarıda savaşlarda görmek isterim. Greymon bayağa karizma olmuş. Virüs modu daha çok yakışıyo ona. Kendini bulmuş gibi.
İkinci bölümü izledim. Açıkçası bu bölüm ilk bölüme göre daha sakin geçti. Başlarda Shoutmon'un Taiki'ye trip atması ilgincime gitti. Daha ilk bölümlerden böyle atışmalar filan yavaş gelin. Shoutmonu almış bir krallık hevesi gidiyor, bakalım sonu nereye varacak? Kutsal Digimonlar izin verecek mi bakalım? Daha bunun Royal Knightları da var. Gerçi bir yerde Shoutmon'un da Royal Knight olduğu yazılıydı ama ne kadar doğru bilemem. Shoutmon X2 ve X4 yüzünden demiş olabilirler. Böyle giderse her bölüm MachLeomon'un ezilişini ve farklı farklı versiyonlarını görecez. Nasıl bir Digimondur bu yanındaki o pitonlu Digimonun verilerini aldı, acayip bir şey oldu. Shoutmon'da mahşallah seviyesine bakmadan paldır küldür dalıyor. Bence böyle olmamalı. Tek merak ettiğim şey Greymon ile MailBirdramon'un Xros Evriminden ortaya çıkan Digimon ve Kiriha ile Nene'nin kötü Digimonlar ile bağlantısı. Dostlar mı düşmanlar mı belli değil.
Bir de şu son iki bölümdür bölüm sonlarına doğru Wada Kouji'nin bir şarkısı çalıyor ama daha hangisi çözemedim. Hoşumada gitti, neyse nasıl olsa nete düşer.
En son Akherousia tarafından Çarş. 14 Tem. 2010, 14:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Güzel bir bölümdü.Gereğinden fazla dramatikti bence.Lilimon'un Taiki'ye yaptığı hareketi izleyenler görmüştür.Koptum orada. O dev piton bana Hydra'yı hatırlattı .Ayrıca Greymon ve MailBirdramon'un Xros Evrimi'nden ortaya çıkan Digimon ayrı bir merak konusu .MachLeomon'ada acıyorum artık .Sanırım 3.Bölümde de Shoutmon X4 tarafından bir hezimete uğrayacak
Neyse yeter bu kadar 3.Bölümü merakla bekliyoruz
Yagami Rookie(Çocuk Seviye)
Mesaj Sayısı : 67 Kayıt tarihi : 12/07/10 Yaş : 32 Nereden : istanbul
İlk bölümü izledim ve Shoutmon'un kral olma tutkusu bana Masaru'nun en güçlü dövüşçü olma tutkusunu hatırlattı. Taiki sanki önceden bunları öngörmüş gibi hareket ediyordu bence de. Ama zaten rüyada görmüştü. Belki oradan hatırlamıştır. Benim düşünceme göre birkaç eksiği var, Analiz nerde? Her zaman bir analiz çıkardı ve digimonun ne olduğunu gösterirdi. Artık sanırım Nene'nin o robotları her bölümün sonunda bir digimonu tanımlayacak. İlginç bir prosedür. Bir diğer eksik de şu ki Xros Heart takımının diğer üyelerinde Digivice yokken hepsinin digimonuynu Taiki kontrol edecek galiba. (Bu durum ikinci bölümde değişirse bilemem onu daha izlemedim ) Birinin birden fazla digimonu olduğu bir sezondayız:
Taiki:Shoutmon-Starmon-Gri Pickmon-Cutemon-Dorulumon-Ballistamon-Kırmızı Pickmon Nene: Monitamon-DarkKnightmon Kiriha: Greymon-Mail Birdramon (Konusu geçmişken Greymon tam da kötü olacak digimon aslında. Akhero.'nun da dediği gibi kendini bulmuş )
Şimdi orduya bir bakalım. Direniştekiler sevdiğimiz bütün digimonlardan oluşmakta:
Agumon V-mon Guilmon (Ama Guilmon gerçek digimon değildi hani Takato çizmişti onu ) Agunimon (İşte bu bana biraz zor geldi. Bir insan gerekmiyor mu bunun için? Belki de gelecek bölümlerde burdan biri çıkar, ama hiç sanmıyorum) Patamon Hawkmon Garurumon Togemon Angemon Lilymon
Bu digimonlar heralde bir Mail Birdramon ve Greymon'a hayli hayli yeter O yüzden Blue Flare ve Twilight takımları gerçek bir orduya sahip olmalı. Ayrıca o "Ana Kötüler"in bu iki takımla ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum. En azından Yayınlanan haberlere göre onlar bu dünyanın geleceğini çizecek "gerçek kötüler"miş. Tabii Ne Twilight ne de Blue Flare bunu biliyor. Onlar birbirleriyle burası için savaşırken Ana Kötüler işlerini yürütüyorlar. Belki birbirlerinden haberleri vardır onu bilmiyorum Ama bir sorun daha var. Daha ilk bölümden X2'yi gördüğümüze göre ve en güçlü digimon sondan ikinci bölümde çıkacak ilkesine uyulursa; diğer sezonların digimonların çıkış zamanlarına uyarlarsak bu sezon 30 bölüm falan sürmeli. Ancak bunu söylenen bölüme uyarlamak 2 ihtimal gerektirir: Ya Amatörlüğün önde gideni, yada Profesyonelliğin kralı. Dua edelim de ikincisi olsun
Yani ilk bölüme puanım 88/100
En son War-Greymon tarafından C.tesi 22 Ocak 2011, 17:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Yagami Rookie(Çocuk Seviye)
Mesaj Sayısı : 67 Kayıt tarihi : 12/07/10 Yaş : 32 Nereden : istanbul
Akiyoshi abi ne kadar kaliteli hikaye yazarsa yazsın iş anime yapımına geldiğinde son sözü yapımcı söylüyor. Olayları değiştimek istiyor, farklı şeyler eklemek istiyor. Gerçi şu anda 6. sezonun orijinal hikayesini okumadığım için kesin bir şey söylemek istemiyorum ama genelde durum böyle oluyor.
Examon Digimon Eğitmeni
Mesaj Sayısı : 5061 Kayıt tarihi : 27/02/10 Yaş : 28 Nereden : İstanbul
Bu iki sitede de (Seninkiyle benimki ) MetalGreymon yazıyor o yüzden dedim Güvenilir siteler bence http://digimon.wikia.com/wiki/MetalGreymon http://wikimon.net/Metal_Greymon_%282010_Anime_Version%29
Not:Wikimondaki SS süper görünüyor Ss:
Itachi Profesyonel Digimoncu
bu sezondaki adamım kiriha ve digimon olarakda dorulumon ama 6. seondaki digimonların levelleri yokmuş ben başta shoutmon rookie dir , xros halleride hybird leveldir diye düşündüm ama levelleri yokmuş (none level)
mukak Ultimate(Mükemmel Seviye)
Mesaj Sayısı : 567 Kayıt tarihi : 16/02/10 Yaş : 32 Nereden : BALIKESİR